לא צריך להיות מומחים לתכשירים קוסמטיים או למוצרי יופי כדי לדעת שהלק לציפורניים הוא ככל הנראה אחד ממוצרי היופי הנפוצים והפופולריים ביותר. לצד סוגי הלקים הרגילים, שמעניקים כיסוי צבעוני ויפה לציפורני הידיים או הרגליים, יש גם סוגים אחרים בעלי סגולות נוספות. אנו לא מדברים רק על לקים שמחזקים את הציפורן ומונעים שבירה, אלא גם על סוגים שיכולים להוות טיפול לפטרת הציפורניים.
לק טיפולי עם חומר פעיל
ישנם מותגים שונים של לקים המסוגלים לטפל בפטרת הציפורניים, כאשר אחד השמות הידועים בתחום הינו מיקונייל ויש גם אחרים (כגון לוסירל). עם זאת, לא שם המותג הוא העניין המרכזי כאן, אלא המרכיב החיוני בכל הלקים שאמורים להיות יעילים לטיפול ולמניעת פטריות הציפורניים.
המרכיב שאנו מדברים עליו מוכר בשם ציקלופירוקס, והוא מוכח כיעיל מחקרית לטיפול במצבים שונים של פטרת. למעשה, ישנן תרופות שונות ותכשירים נוספים שכולם מכילים את המרכיב הזה, שהוא בעל סגולות מובהקות לטיפול לא רק בפטרת הציפורן, אלא גם בכזאת המופיע על גבי העור.
הפרעה להתפתחות הפטרייה
לק שאמור לשמש לטיפול בפטריות הציפורן אמור לפעול ישירות על הפטרייה, כאשר יש פחות דגש עם בכלל על האיכות האסתטית שלו. לרוב, זהו לק שקוף, שמטרתו היא למנוע מהפטרייה לשגשג על ידי מניעה של חומרי תזונה המאפשרים את הגדילה וההתפשטות.
הסיבות להופעה של פטריות על גבי הציפורניים (לרוב בכפות הרגליים, אך לעיתים גם בכפות הידיים) אינן ידועות במלואן. אצל חלק מהאנשים קיימת ככל הנראה נטייה גנטית לכך, בעוד שאצל אחרים מדובר בגורמים אחרים כגון חולשה במערכת החיסון, הזעה מוגברת או הימצאות בסביבה בלתי היגיינית.
שימוש בנעלים מאווררות, רחיצה לעיתים קרובות, זהירות בשימוש במקלחות ציבוריות בבריכה מקטינים את הסיכוי להדבקה. אך כאשר נדבקים, רק טיפול מתאים יוכל לסלק את הפטרייה והלק הינו אחד מהטיפולים הפשוטים, הקלים והנגישים ביותר.
חודר לתוך הציפורן
על מנת שלק יהיה באמת בעל יכולת להתמודד עם פטרייה, הוא חייב להיות מסוגל לחדור לעומק הציפורן. תכונה זו היא אכן זו המאפיינת את הלקים היעילים ביותר. יש להבין, יחד עם זאת, שגם הלק היעיל ביותר לא יועיל במידה ולא מגלים אורך רוח או כאשר לא משתמשים נכון, על פי הוראות היצרן.
בדרך כלל, התקופה המשמעותית ביותר היא התקופה הראשונה שבה עושים שימוש בלק. במשך שלושה עד ארבעה שבועות יש למרוח שכבה נדיבה של הלק על גבי הציפורניים הנגועות באופן יום יומי.
גם לאחר שניתן לראות הטבה במצב אין להפסיק את השימוש. כעת, ניתן להוריד את המינון ואת תדירות השימוש – ולמרוח את הלק פעמים או שלוש בשבוע. לאחר הטבה נוספת, ניתן לעבור לשימוש של פעם בשבוע בלבד.
טיפול ללא כאב
מי שחושש מהופעה של כאבים לאחר השימוש בלק יכול להסיר דאגה מליבו. מריחת הלק וגם הסרתו אינם יוצרים כאב או אי נוחות. עם זאת, חשוב לציין שלא אצל כלל המטופלים מגלה הלק יעילות זהה. הטיפול יעיל במיוחד במקרים של פטרת קלה עד בינונית, ואם לא רואים הטבה לאחר תקופת זמן, מומלץ לפנות לרופא עור.
אופן השימוש בלק אינו שונה מזה של לק רגיל וגם הסרתו נעשית בצורה פשוטה, באמצעות מעט צמר גפן טבול בכוהל. על פי הוראות היצרנים, חשוב מאוד להקפיד על הסרת הלק מדי פעם בפעם, על מנת להשיג יעילות מקסימאלית. בנוסף, חשוב כמובן להמשיך ולשמור על ניקיון האזור וכן לשייף את שכבת הציפורן החיצונית בעדינות מפעם לפעם.