פטרת הציפורניים וקנדידה בציפורניים

טיפול ואבחון פטרת ציפורניים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

פטרת הציפורניים וקנדידה בציפורנייםבדרך כלל כשמדברים על קנדידה, מתייחסים לזיהום של פטריית שמר שמוביל לבעיות במערכת העיכול או במערכת המין בדגש על מערכת המין הנשית, אך כיום עולה המודעות לכך שהקנדידה יכולה לגרום גם לפטרת הציפורניים.

פטרת הציפורניים אמנם נגרמת בדרך כלל על ידי דרמטופיטים שונים, אך בין חמישה לשבעה עשר אחוז מהמקרים הם תוצאה של עובשים לא דרמטופיטים או שמרים דוגמת הקנדידה.

מהי קנדידה?

הקנדידה היא פטרייה שקיימת באופן טבעי במערכות הגוף השונות כמו למשל בנרתיק הנשי, במערכת העיכול ובעור.

כאשר האדם בריא והמערכת החיסונית שלו תקינה, הקנדידה לא באה לידי ביטוי באופן תסמיני, אך מאחר ומדובר בפטרייה אופורטוניסטית, הרי שבמקרים בהם המאזן הטבעי והתקין בין הפטרייה לחיידקים הטובים המגנים על גופנו מופרע או במקרים בהם המערכת החיסונית שלנו נפגעת מסיבות כלשהן, הפטרייה מצליחה לשגשג באין מפריע וגורמת למגוון רחב של תסמינים.

כך למשל אם הקנדידה מצליחה לשגשג באזור הנרתיק היא תבוא לידי ביטוי בהפרשה לבנה וגושית מהנרתיק ובכאבים שיופיעו בזמן ההשתנה או בזמן קיום יחסי מין. במקרים בהם היא תצליח לשגשג במערכת העיכול היא תגרום לחולשה, לשלשולים ולבעיות עיכול באופן כללי.

במידה והיא תצליח לשגשג בציפורניים היא תגרום לתסמינים האופייניים לפטרת הציפורניים, אם כי התסמינים של פטרת הציפורניים שמקורה בזיהום של קנדידה שונים מעט מהתסמינים הנגרמים בשל זיהום של זני פטריות אחרים.

כיצד זיהום של קנדידה בציפורניים בא לידי ביטוי?

בדרך כלל זיהום של קנדידה בציפורניים יבוא לידי ביטוי בבצקת מקומית בציפורן, בנפיחות של העור, באודם מקומי ובתחושת כאב. כמו כן, בניגוד לזנים אחרים של מזהמים פטרייתיים שעלולים לגרום לפטרת הציפורניים הקנדידה לרוב פוגעת בעיקר באצבעות הידיים ולא באצבעות הרגליים.

יש לציין כי בעוד שהתסמינים של המחלה שנגרמת בשל זנים אחרים של פטריות מוגבלים לציפורן הפגועה בלבד, הרי שלא אחת זיהום של קנדידה בפטרייה יקושר לתסמינים רב מערכתיים, כמו אלו שהוזכרו לעיל במערכת העיכול או במערכת המין הנשית.

יש לציין עוד כי פטרת הציפורניים שנגרמת בשל זיהום של קנדידה לרוב תבוא לידי ביטוי באופן כרוני.

מי נמצא בסיכון לחלות בזיהום של קנדידה בציפורניים?

באופן כללי, הסיכון לחלות בפטרת הציפורניים עולה ככל שמתאפשרים יותר תנאים לשגשוג של הפטריות השונות. כך למשל אנשים שמסתובבים רוב שעות היממה בנעליים סגורות ושסובלים בנוסף מהזעת יתר ברגליים נמצאים בסיכון מוגבר לחלות במחלה, כיוון שהפטריות שגורמות לפטרת הציפורניים אוהבות סביבות לחות וחשוכות.

עם זאת, בנוסף לגורמי הסיכון הרגילים לחלות בפטרת הציפורניים, לקנדידה יש גורם סיכון נוסף שגורם לכך שהשכיחות של מקרי הפטרת כתוצאה מזיהום של קנדידה תהיה נמוכה יותר והוא דיכוי של המערכת החיסונית.

ככל שהמערכת החיסונית חלשה יותר כך קשה יותר לגוף להתמודד עם הנוכחות של הקנדידה וקשה לו יותר להתמודד עם השגשוג שלה. לפיכך, המחלה נפוצה יותר בעיקר בקרב חולי איידס, בקרב מושתלי איברים שנוטלים תרופות לדיכוי המערכת החיסונית, בקרב אנשים שסובלים ממחלות אוטואימוניות שונות ועוד.

כיצד ניתן לטפל בפטרת הציפורניים שמקורה בקנדידה?

בנוסף לטיפולים השגרתיים שמוצעים לחולים בפטרת הציפורניים כמו למשל טיפולי לייזר או לק רפואי קיימים טיפולים רבים שמיועדים באופן ספציפי לסובלים מפטרת הציפורניים על רקע של זיהום שמקורו בקנדידה.

בין היתר מדובר על דיאטה דלת סוכרים, על הימנעות מצריכת אלכוהול, על חיזוק של המערכת החיסונית וכן על שימוש בתרופות אנטי פטרייתיות שהינן ייעודיות לפגיעה בקנדידה.

אולי יעניין אותך גם:

חוקרים ישראלים עמלים על טיפול פורץ דרך בקנדידה

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול ואבחון פטרת ציפורניים, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פטרת ציפורניים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: