סוכרת ופטרת הציפורניים

טיפול ואבחון פטרת ציפורניים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

סוכרת ופטרת הציפורנייםמחלת הסוכרת היא מחלה שבה מתרחשת לקות ביכולת של הגוף לעשות שימוש בגלוקוז. ישנם סוגים רבים של סוכרת, כמו למשל סוכרת סוג 1 או סוכרת סוג 2, כשכל סוג נובע כתוצאה מגורמים שונים ודורש טיפול והתייחסות שונה.

יחסי הגומלין בין סוכרת לבין פטרת הציפורניים הם מורכבים כיוון שמצד אחד אנשים שסובלים מסוכרת נמצאים בסיכון רב יותר לחלות בפטרת הציפורניים ומצד שני אנשים שסובלים מסוכרת ובמקביל חולים גם בפטרת הציפורניים נמצאים בסיכון גבוה יותר לסיבוכים מאשר אנשים שחולים בפטרת הציפורניים בלבד ושאינם סובלים מסוכרת.

על הקשר המרתק בין מחלת הסוכרת לבין פטרת הרגליים תוכלו לקרוא במאמר שלפניכם.

מדוע סוכרת מגדילה את הסיכון לחלות בפטרת הציפורניים?

ישנו מגוון של גורמי סיכון שעלולים לגרום להתפרצות של פטרת הציפורניים מהם סובלים חולי הסוכרת להלן:

  • מערכת חיסונית חלשה – אחד מגורמי הסיכון המרכזיים שיכולים להוביל להתפרצות המחלה הוא מערכת חיסונית חלשה. זו בין היתר הסיבה בגינה יש שכיחות גבוהה של חולי פטרת הציפורניים בקרב קהילת חולי האיידס וזו גם הסיבה בגינה המחלה שכיחה יותר בקרב אוכלוסיית חולי הסוכרת.
  • נוירופתיה סוכרתית – נוירופתיה סוכרתית היא אחד מהסיבוכים השכיחים ביותר של מחלת הסוכרת. היא מובילה לכך שקצות העצבים בפריפריות של הגוף לא יפעלו כראוי וכתוצאה מכך החולים שסובלים מסיבוך זה עלולים לסבול מפצעים, חתכים, סדקים או סוגים שונים של טראומה לעור או לציפורניים מבלי שיהיו מודעים לכך ובעקבות כך לא ינקטו באמצעים לטפל במחלה. זה גם הגורם לכך שפעמים רבות זיהום של הציפורן מתגלה בקרב הסוכרתיים רק בשלב מאוחר יחסית.
  • פגיעה בכלי הדם הפריפריים – לא רק קצות העצבים נפגעים בעקבות מחלת הסוכרת אלא גם כלי הדם הקטנים שבגוף. הפגיעה בכלי הדם מובילה לציפורניים חלשות שלא מקבלות הזנה איכותית וכתוצאה מכך חשופות יותר ורגישות יותר לזיהומים.
  • רמות גבוהות של סוכר בדם – רמות גבוהות של סוכר בדם גורמות לציפורניים להיות דקות יותר ושבריריות יותר, מה שמעלה גם כן את הסיכון לחלות במחלה.
  • לקריאה מעמיקה יותר של גרומי הסיכון לסוכרת לחצו

הסיכון בו נתונים חולי הסוכרת בעקבות הזיהום הפטרייתי

מעבר לכך שפטרת הציפורניים אינה מחלה נעימה בשום צורה או אופן, הרי שבקרב חולי סוכרת היא עלולה אף להיות מסוכנת. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבעקבות הפטרת בציפורניים עלול להתפתח זיהום משני, כמו למשל זיהום של העור שיוביל לדלקת מסוג צלוליטיס שבקרב חולי סוכרת נוטה להתפשט במהירות ועל פני אזורים נרחבים מאוד בגוף.

פגיעה קשה מאוד של זיהום משני עלולה להוביל למצבים של רגל סוכרתית ולא אחת מה שהחל בזיהום פטרייתי בחולה סוכרת הסתיים בקטיעה של הרגל.

דרכי התגוננות

לאור כל שצוין לעיל ישנה חשיבות עליונה לכך שחולי הסוכרת יעשו כל שביכולתם על מנת למנוע את התפרצות המחלה וכן שיקפידו לטפל בה בהקדם האפשרי במידה והתפרצה.

להלן כמה עצות להתגוננות מפני פטרת הציפורניים בקרב אוכלוסיית החולים בסוכרת:

  • הימנעו מהליכה יחפה במקומות ציבוריים בדגש על מקומות רטובים כמו למשל סאונות או מקלחות ציבוריות.
  • הקפידו לאוורר את כפות הרגליים לעתים תכופות ולייבש אותן היטב במידה ונרטבו.
  • הקפידו לנעול נעליים מאווררות וגרביים נושמות ולהחליף גרביים כמה פעמים ביום לגרביים יבשות במידה ואתם סובלים מהזעה מוגברת בכפות הרגליים.
  • בדקו את הציפורניים שלכם בידיים וברגליים מדי יום ביומו על מנת לוודא שלא נדבקתם בפטרת הציפורניים.
  • הכירו את התסמינים המוקדמים של המחלה ובמידה וזיהיתם אותם גשו בדחיפות לרופא עור על מנת לטפל בבעיה בשלב מוקדם ככל האפשר.
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול ואבחון פטרת ציפורניים, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פטרת ציפורניים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: