דרכי הידבקות בפטרת הציפורניים

טיפול ואבחון פטרת ציפורניים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

דרכי הידבקות בפטרת הציפורנייםזיהום פטרת הציפורניים הינו תופעה שכיחה אשר פוגעת במראה האסתטי ואף עלולה לגרום לכאב ניכר. הטיפול בפטרת מצריך שימוש בתרופות למשך מספר שבועות.

פטרת הציפורניים שכיחה יותר אצל אנשים מעל גיל 55, בקרב גברים, ובאנשים צעירים אשר חולקים מקלחות משותפות, כגון שחיינים, ספורטאים וצעירים הנמצאים במסגרות חברתיות. הכרת גורמי הפטרת היא צעד חשוב במניעת ההדבקות.

קרטין, המרכיב העיקרי בעור, בשיער ובציפורניים, הוא כנראה מקור מזון לצמיחת הפטרת. כמו כן, פטריות נוטות להתפתח באזורים כהים ולחים. שימוש בגרביים הדוקות באופן תכוף יוצר תנאי סביבה מושלמים להתפתחות הפטרת אולם לא רק.

למעשה, ניתן להדבק בפטרת ציפורניים כתוצאה מהליכה יחפה במקומות מסוימים.חתך זעיר בעור ופציעות מאפשרים לאורגניזמים קטנים לפלוש לגוף האדם.

מי נמצא בסיכון גבוה להידבקות בפטרת?

פטרת הציפורניים באזור הרגליים יכולה להתפשט לציפורני הידיים במקרים בהם אינה מטופלת בשלב מוקדם. פטרת הציפורניים מלווה בגירוד ולעיתים מאופיינת בכאב מקומי. שטיפת ידיים תכופה עלולה לגרום לנזק למנגנון ההגנה בעור, מצב המגביר את הסיכוי להדבקות בפטרת ציפורניים.

היגיינה נמוכה, מריחת לק ג'ל אצל קוסמטיקאיות שלא מקפידות על היגיינת המכשירים שלהן, מחלות כמו סוכרת, פסוריאזיס, תסמונת דאון, מערכת חיסונית ירודה במסגרת מחלות כמו איידס ואנשים העוברים טיפולים כימותרפיים, כל אלה מגבירים את הסיכוי להתפתחות פטרת ציפורניים.

זיהומי ציפורניים שכיחים יותר אצל אנשים שחיים באקלים חם או לח. זרימת דם לקויה, הינה תופעה כרונית החושפת את הפרט לצמיחת פטריות וכן משבשת את תהליך צמיחת הציפורן בשל האטה בקצב התפתחות הציפורן. הזעת יתר ומגע עם אדם הסובל מפטרת ציפורניים, פציעות בעור, כל אלה הם גורמי סיכון נוספים.

ההשלכות והסיכונים של פטרת הציפורניים

פטרת ציפורניים חמורה יכולה לגרום לכאב משמעותי ואף לנזק בלתי הפיך לציפורניים.

מערכת חיסונית חלשה עקב שימוש בתרופות, סוכרת או מחלות אחרות יכולות להוביל להתפשטות הזיהום הפטרייתי לאזורים נוספים בגוף. מחלת סוכרת בשלביה המתקדמים פוגעת בזרימת הדם התקינה וכן בתפקוד העצבי.

מטופלים הסובלים מפטרת ציפורניים נמצאים בסיכון גבוה יותר לזיהום חיידקי בעור (צלוליטיס). כל פגיעה של זיהום פטרייתי בציפורן יכולה להוביל לסיבוכים חמורים אף יותר. לכן, חשוב לגשת לייעוץ רפואי.

טיפול בפטרת הציפורניים

מאחר ויש מספר סוגים של פטריות האחראיות על התפרצות זיהומים, הטיפול הטוב ביותר נבחן בהתאם לסוג הפטרייה. מצב זה מתאפשר לאחר נטילת דגימה מהציפורניים וזיהוי הפטרייה במעבדה רפואית.

בנוסף לזיהומים פטרייתיים, מצבים רפואיים שונים כמו פסוריאזיס ואקזמה – מחקים חלק מהתסמינים, לכן חשוב לקבל אבחנה מוצקה טרם תחילת תהליך הטיפול הראוי בזיהום הפטרייתי בציפורניים.

קיימות מספר דרכים עיקריות לטיפול בפטרת הציפורניים. אחד הטיפולים מתבסס על שימוש בתרופות אנטי פטרייתיות הניטלות דרך הפה. עם זאת, למרות שתרופות דרך הפה הן הטיפול היעיל ביותר, הן ידועות בתופעות הלוואי הבעייתיות כמו פגיעה בתפקודי הכבד. חיסרון נוסף של שיטת טיפול זו נאוצה בעובדה שטיפול תרופתי עשוי להמשך כארבעה חודשים או יותר עד למיגור הזיהום הפטרייתי.

האלטרנטיבה לטיפול מסוג זה היא שימוש מקומי במשחות אנטי פטרייתיות, שיטת טיפול יעילה במקרים בהם הזיהום אובחן בשלביו המוקדמים בלבד. עם זאת, אם הזיהום חמור ומלווה בכאבים עזים ומעורר חוסר נוחות, הרופא עשוי להמליץ על שיטת טיפול נוספת והיא הסרת הציפורן הנגועה והעור שמסביבה, במהלך פרוצדורה כירורגית.

ככלל, זיהומים פטרייתיים קשים לטיפול בדרך כלל ועלולים לחזור גם לאחר טיפול מוצלח. שיטות בייתיות לטיפול הן מריחת שמן אורגנו או תה ירוק על האזור הנגוע.

אולי יעניין אותך גם:

האם פטרת ציפורניים בחיות המחמד שלנו עלולה להדביק אותנו?

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול ואבחון פטרת ציפורניים, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פטרת ציפורניים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: